Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


Wellnesscentra

Inhoud

Informatie wellness centrum

Een wellness centrum omvat eigenlijk alles wat maar tot ontspanning van het lichaam en de geest kan zorgen en kan variƫren van een kleinschalig opgezet wellnesscentrum of onderdeel uitmaken van een van de megagrote wellnesscentra. Een wellnesscentrum kan ook vergeleken worden met de benaming beautycentrum of kuuroord. Om inzicht te geven in de mogelijkheden die een wellness centrum te bieden heeft zal hieronder meer informatie worden gegeven.

Massage in het wellness centrum

Een van de behandelingen die men kan ondergaan in een wellnesscentrum is de massage. Er zijn verschillende soorten massages mogelijk. Hierbij kan men denken aan een traditionele massage voor het hele lichaam, maar een hoofdmassage behoort ook tot de mogelijkheden. Verder kan elk wellnesscentrum weer een andere specifieke massage aanbieden zoals een voetmassage, handmassage of een hot-stone massage.

Wellnesscentra

Er zijn verschillende wellnesscentra in Nederland, maar ook in het buitenland en het is dan ook aan te raden om de arrangementen die worden aangeboden te vergelijken op inhoud en prijs, zodat uiteindelijk het perfecte wellnesscentrum gevonden kan worden.

Overnachting wellnesscentrum

Na een dag heerlijk ontspannen in een van de wellnesscentra is het natuurlijk heerlijk om niet nog naar huis te rijden maar de avond en nacht ook nog eens heerlijk ontspannen door te brengen in een prettige omgeving.

Lichaamspakkingen

Bij lichaamspakkingen kan er gedacht worden aan een algenpakking of een modderpakking die onder meer ten doel hebben de afvalstoffen uit het lichaam te verdrijven. Het werkt in elk geval ook nog eens heel ontspannend.

Schoonheidsbehandelingen

Bij een ontspannen lichaam en geest hoort natuurlijk ook een reiniging van het lichaam aan de buitenkant. Bij een schoonheidsbehandeling kan men dan ook denken aan een peeling van de huid van het hele lichaam of alleen bepaalde delen van het lichaam zoals het gezicht. Er kunnen dus keuzes gemaakt worden voor bijvoorbeeld een uitgebreide gezichtsbehandeling in het wellnesscentrum.

Baden in het wellnesscentrum

Bij baden in het wellnesscentrum zijn er ook zeker verschillen tussen de wellnesscentra te ontdekken. Zo biedt het ene wellnesscentrum de mogelijkheid gebruik te maken van een sauna of een Turks bad en zijn andere wellnesscentra veel uitgebreider door dat er ook de mogelijkheid is om te baden in een thermale bron of een geneeskrachtig bad te ondergaan. Deze wellnesscentra maken vaak onderdeel uit van een groot kuuroord complex.