Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


Tandtechnische laboratoria

Wat doet een tandtechnicus

Een tandtechnisch laboratorium verricht tandtechnische werkzaamheden in opdracht van een tandarts. Simpel gezegd gaat u naar een tandarts om een bijvoorbeeld afgebroken kies te laten restaureren. De tandarts doet onderzoek en besluit dat u een kroon nodig heeft. De tandarts behandelt de kies en neemt hiervan een afdruk. Deze afdruk wordt naar het tandtechnisch laboratorium gestuurd alwaar de kroon voor u vervaardigd wordt.

Er worden niet alleen kronen gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Er zijn verschillende disciplines binnen de tandtechniek. Zo worden er protheses, beugels, implantaten, zelfs apparatuur die het snurken tegengaan vervaardigd.
Een tandtechnicus krijgt een gedegen opleiding. Na zijn middelbare schoolopleiding volgt deze een opleiding aan het Instituut voor Tandtechniek, het I.V.T. Deze 5 jarige opleiding waar alle facetten van het vak doorlopen worden, staat garant voor een brede basiskennis. Tijdens deze studie wordt de student begeleid door een ervaren collega die zijn opgedane praktijkervaring op deze manier kan overbrengen.

Tandtechnische laboratoria video's


Tandtechnische laboratoria nieuws

Links over Tandtechnische laboratoria

VLHT