Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


Stoppen met roken

Stoppen met roken

Stoppen met roken is iets waar veel rokers erg tegenaan hikken. De meeste rokers zouden wel willen stoppen met roken en zijn er vaak ook wel van overtuigd dat ze ooit stoppen. Roken is een erg moeilijke verslaving om zo maar mee te breken. Er zijn verschillende methodes die u misschien kunnen helpen deze verslaving toch te doorbreken.

De meeste sigaretten worden gerookt, niet omdat men dat nou zo lekker vindt, maar gewoon uit pure verslaving. Als men een sigaret rookt stijgt het nicotine gehalte in het bloed. twee uur erna is dit peil alweer dermate gezakt dat de roker zich onrustig gaat voelen en weer behoefte gaat hebben aan nicotine. Men rookt dan puur om die onrustheid (ontwenningsverschijnsel) te voorkomen.
Als je denkt om te gaan stoppen met roken, maar nog twijfelt kan het volgende jou misschien een eindje op weg helpen om de keuze makkelijker te maken. Schrijf eens zoveel mogelijk redenen op waarom je eigenlijk zo graag zou willen stoppen met roken. Maar ook een lijstje waar je de redenen opschrijft waarom je juist niet zou willen stoppen met roken

Als je de redenen goed met elkaar gaat vergelijken moet je jezelf eens afvragen aan welke redenen je nou het meeste waarde hecht. Je zou nu een dag kunnen gaan prikken om te stoppen met roken. Op welke manier je stopt met roken moet je helemaal zelf weten. Heel erg belangrijk is wel dat je er zelf volledige achter moet staan, anders lukt het nooit.

Naast de methode die je kiest om te stoppen met roken kan je ook kleine hulpmiddelen gebruiken die het stoppen vergemakkelijken. Denk maar aan Johan Cruijff die nadat hij gestopt was heel veel lollies ging gebruiken. Dit om de aandacht ergens anders op te vestigen en om toch wat in de hand te hebben, vooral tijdens zenuwslopende wedstrijden. Ook zoethout of zoiets als tandenstokers kunnen je helpen, als het maar iets is wat je in je hand houdt, maar tevens ook in je mond kunt stoppen.

Stoppen met roken video's