Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


Psychosociale therapeuten

Wat is Psychosociaal Werk

In het psychosociaal werk gaat men er vanuit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hierbij is de gedachte dat een gezonde geest en een goed functionerend lichaam beide nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de omgeving.
Een moeilijke situatie verstoort het evenwicht tussen lichaam, geest en omgeving. De mens heeft van nature alle krachten en wijsheid in zich om probleemsituaties zelf op te lossen, met andere woorden om zichzelf te helpen.

Soms is een situatie zo ingrijpend dat mensen vast komen te zitten en het overzicht over het geheel verliezen. Dit geeft vaak het gevoel van "niet lekker in je vel zitten", het veroorzaakt oplopende spanningen of leidt soms tot uitzichtloosheid.

De psychosociaal therapeut leeft zich in de situatie van de cliƫnten in door goed naar hun verhaal met alle gevoelens en de daarbij behorende emoties te luisteren, helpt de cliƫnten om het overzicht over hun situatie op te bouwen en helpt hen om hun eigen krachten aan te spreken. Door deze vorm van begeleiding zijn zij hierna zelf weer in staat om handelend op te treden en de problemen verder op te lossen.

Psychosociale therapeuten nieuws

Links over Psychosociale therapeuten

LVPW

NBGT

VGCT

VTP