Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


Ouderenzorg

Wat is ouderenzorg?

Het verschilt tussen de leeftijd van 65 tot 100 ligt eraan hoe hulpbeoefend ze zijn van vrij zelfstandig tot volledig afhankelijk van de zorg. De ouderen wonen dan verschillend in een verzorgingshuis waar ze redelijk zelfstandig te kunnen leven en eigen woning. De bewoners kunnen ook in een verpleeghuis wonen, waar ze volledig hulp nodig hebben en een gezamelijke woning hebben,dus geen prive. Als ze redelijk zijn en nog thuis kunnen wonen kan de thuiszorg komen die persoonlijke zorg levert maar ook voor de huishouding zoveel bied de thuiszorg.

De zorg verschilt van geestelijk tot lichaamelijk kan ook allebei zijn hangt af van de zorgvrager. Met fysiotherapie, dagverzorging of tijdelijke opnames kan er extra zorg geboden worden om het lichter te maken of zelfs te laten verdwijnen. Er zijn ook arparte ruimtes voor elke handicap zodat dat goede zorg kan gegeven worden. Om de zorgvragers bezig te houden zijn er activiteiten voor zoals handwerken spelletjes, uitstapjes met de bus zodat je gezellig en nuttig de dag doorbrengt waar iedereen ook welkom is. Er zijn ook winkeltjes waar ze hun benodigheden bijv eten,leeswerk of cado's kunnen kopen en toch nog redelijk zelfstandig blijven. Er zijn ook uitstapjes die de dag compleet maakt.

Kort geleden heb je ook "kleine instellingen"waar dementen ouderen veel zorg krijgen. Er is een grote ruimte een soort huiskamer waar ze ruim de hele dag verblijven. Zelfs het huishouden zoals koken en afwassen doen ze ook. Het is een klein beetje hetzelfde als ze in een gewoon tehuis wonen maar dan met iets meer begeleiding. Wat het dan ook extra gezelliger word en meer betrokken bij bent.

Er bestaan ook verzorgingshuizen voor andere geloven van moslims,chinees,surinaamse,antilliaanse en etc. noem maar op.
Met al hun eigen gewoontes en gebruiken leven de ouderen,eigenlijk hetzelfde als in een ongelovig verzorgingshuis. Dus keuze genoeg.

Ouderenzorg video's