Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


Artsen - specialisten oogheelkunde

De oogarts

Na het artsexamen volgt een specialistische opleiding tot oogarts. Deze duurt 5 jaar. Een aantal oogartsen volgt na de opleiding aanvullende scholing (fellowships) in binnen- en/of buitenland. Hierdoor zijn zij in staat superspecialistische oogheelkundige zorg te leveren.

De oogarts is in staat afwijkingen van het oog, het visuele systeem, de oogkas, de oogleden en de traanwegen en daarmee samenhangende ziekten te diagnosticeren. Hij legt de relatie tussen de oogheelkundige afwijking en de algemene gezondheid vast. De oogarts kan een behandelplan opstellen en dat behandelplan uitvoeren. Zowel bij de diagnostiek als bij de behandeling wordt waar nodig samengewerkt met de huisarts, met andere specialisten en met supergespecialiseerde oogartsen. Onder dit behandelplan vallen alle noodzakelijke medicamenteuze en (laser-) chirurgische handelingen.

De oogarts houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van afwijkingen van het oog, het visuele systeem, de orbita, de oogleden en de traanwegen. De oogarts is hiertoe werkzaam in de tweedelijns gezondheidszorg.

Artsen - specialisten oogheelkunde video's