Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


ROSIEN PODOTHERAPIEPRAKTIJK

ROSIEN PODOTHERAPIEPRAKTIJK
Madridstraat 17
9403DV ASSEN
Telefoon: 0592-345948
Email:

Info

Voor afspraken kunt u bellen van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur: 0592-345948. Het eerste onderzoek duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Voor het eerste onderzoek moet u een verwijsbriefje van de huisarts meenemen en de schoenen waar u het meest op loopt. Zijn dit meerdere schoenen, mag u meerdere schoenen meenemen.

Wat is Podotherapie
Podotherapie is een beschermd paramedisch beroep. Sinds 1982 heeft het een wettelijke erkenning gekregen en is het beroep opgenomen in de wet BIG. Dit betekent dat een podotherapeut alleen op verwijzing van een arts of specialist mag werken. Om podotherapeut te worden moet je de vierjarige HBO-opleiding podotherapie hebben afgerond.

Een podotherapeut behandelt uiteenlopende voetklachten en klachten die voortvloeien uit een afwijkende voetstand of functie. Hierbij valt te denken aan knie-, heup- en rugklachten. Na een uitgebreid onderzoek van de voeten en zo noodzakelijk de rest van het bewegingsapparaat zal de podotherapeut een behandelplan. Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek wordt de therapie en het therapieplan vastgesteld.

Op de kaart