Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


GOESE POLDER FYSIOTHERAPIE DE

GOESE POLDER FYSIOTHERAPIE DE
Schermerhornstraat 3
4463XD GOES
Telefoon: 0113-213633
Telefax: 0113-217832
Email:

Info

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dit zijn problemen met spieren, pezen, gewrichten en gewrichtsbanden. De klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, door ongevallen, of als gevolg van veroudering. Ook ziekten en aandoeningen als M.S., reuma, Parkinson, Cara en beroerte kunnen door een fysiotherapeut behandeld of begeleid worden.

De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door middel van massage, oefentherapie en elektrotherapie. Ook heeft hij een adviserende, begeleidende en coachende rol. Hiermee probeert hij de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren dat normale houding en bewegingen weer mogelijk zijn. Als dit niet mogelijk is leert u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om te gaan.

Of fysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken bij het onderzoek tijdens het eerste consult. Dit is ook afhankelijk van uw eigen inzet.

Tijdens het eerste consult voert de fysiotherapeut een uitgebreid vraaggesprek (anamnese)met de patient. Ook voert hij een lichamelijk onderzoek uit. Daarbij wordt gekeken naar de klacht, maar wordt tevens onderzocht waardoor de klacht ontstaat. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose opgesteld.

Fysiotherapie wordt geheel of gedeeltelijk door de aanvullende ziektekostenverzekering vergoed. Klachten die voorkomen op de zogenaamde chronische lijst welke is opgesteld door de ziektekostenverzekereraars kunnen vanaf de 10e behandeling vanuit de hoofdverzekering betaald worden. De eerste negen behandeling worden dan vanuit de aanvullende verzekering betaald, mits deze nog voldoende behandelingen kan vergoeden.

Een verwijzing voor de fysiotherapeut is niet meer nodig behalve bij klachten die voorkomen op de chronische lijst.

Op de kaart