Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


HOLLANDER YOGASTUDIO HENNY

HOLLANDER YOGASTUDIO HENNY
Rivierenhof 60
9725HB GRONINGEN
Telefoon: 050-5270664
Email:

Info

De wijsheid en het inzicht om les te kunnen geven heb ik te danken aan Saswitha (1901-1988). Saswitha betekent 'levend water', een naam die hij kreeg van zijn Indiase leraren uit waardering voor zijn prestaties.

Gedurende vele jaren bezocht hij namelijk geestelijke leraren in Noord Afrika, Egypte en het gebied rond de Dode Zee, later in India, Ceylon en Birma. Hij vestigde zich als leraar op West-Java. Na een drie-en-een-half jarig verblijf in een Japans concentratiekamp tijdens de oorlog keert hij terug naar Nederland.

In 1953 begint hij yogalessen te geven. Tien jaar later, in 1963, start hij met een opleiding tot yogaleraar, de eerste yogaopleiding van Nederland.

Saswitha is de auteur van 'de Swabhawat', het boek waarin op originele wijze een aantal essentiële wetten en principes van de yogawijsbegeerte onder woorden zijn gebracht.

In december 1976 ontving ik van Saswitha het certificaat dat mij de bevoegdheid geeft yogales te geven. Voordat ik aan de opleiding bij Saswitha begon, volgde ik al een aantal jaren yogalessen. In die tijd ontmoette ik verschillende mensen die de opleiding bij Saswitha hadden gevolgd. Bovendien las ik zijn boek 'de Swabhawat'. De filosofie in dit boek sprak mij erg aan waardoor ik geïnteresseerd begon te raken om lessen bij Saswitha te nemen. Dit gebeurde in 1974 bij het toenmalige 'opleidingsinstituut voor raja-en hathayoga' in Scheveningen.

Alhoewel het een opleidingsinstituut was, kwam ik er in eerste instantie om meer uitleg over 'de Swabhawat' te krijgen en niet om docent te worden. In deze 2 jaren van de opleiding leerde ik er niet alleen veel bij, maar leerde ook het nodige af. Op aanraden van Saswitha begon ik aan het eind van de opleiding in 1976 met mijn eerste yogagroepje, het begin van mijn carriëre als yogadocent. Ik vond het lesgeven zo leuk dat ik besloot hiermee door te gaan. Tot op de dag van vandaag geef ik met veel plezier les en blijf mij hierin ontwikkelen tot de dag van morgen.

Op de kaart