Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


BEUMEN OPTOMETRIST ROMA OPTICIENS

BEUMEN OPTOMETRIST ROMA OPTICIENS
Forum 34
9401EE ASSEN
Telefoon: 0592-316990
Email:

Info

Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticiën voor de bril of lenzen. Een optometrist is gespecialiseerd in beide. Hij doet én het oogonderzoek én hij meet brillen en contactlenzen aan. Blijkt na het onderzoek dat verdere behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts gericht doorverwezen. Zo krijgt u op een snelle manier de oogzorg die u nodig heeft.

Het grote voordeel voor u is dat u geen verwijzing van uw huisarts nodig heeft voor een bezoek aan de optometrist. Ook Roma Opticiens beschikt over een optometrist.

Wanneer gaat u naar onze optometrist?
Uiteraard bent u voor een bril en/of contactlens aanmeting bij de optometrist op de juiste plaats. Maar nu kunt u dus ook in geval van oogklachten naar de optometrist.

U moet dan bijvoorbeeld denken aan:
- wazig zien
- dubbelzien
- lichtflitsen
- zwarte vlekken voor de ogen
- droge / rode / branderige / jeukende ogen
- hoofdpijn mogelijk veroorzaakt door de ogen
- vage klachten zoals vermoeide ogen, zeurende ogen, etc

Als er oogziekten in de familie voorkomen (bijvoorbeeld glaucoom) is het ook verstandig om uw ogen te laten onderzoeken.

De optometrist zal na het optometrisch onderzoek met u de uitslag bespreken en een plan van aanpak gaan maken. U moet dan bijvoorbeeld denken aan een bril en of lenscorrectie en indien nodig verwijzen naar een arts. Mocht u worden doorverwezen dan krijgt u van de optometrist een verwijsbrief mee.

Optometrisch onderzoek
De duur van een optometrisch onderzoek is erg afhankelijk van het type klacht waar mensen mee komen. Over het algemeen zal een standaard optometrisch onderzoek ongeveer een half uur duren maar als er pupilverwijdende druppels worden gebruikt kan het langer duren.

Op de kaart