Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


LOGOPEDISCH CENTRUM EMMEN

LOGOPEDISCH CENTRUM EMMEN
Nijverheidsstraat 2
7815HV EMMEN
Telefoon: 0591-642553
Email:

Info

Logopedie is een paramedisch beroep in de gezondheidszorg en in het onderwijs. De logopedie houdt zich bezig met de preventie, het onderzoek en de behandeling van stoornissen en beperkingen op het gebied van spraak, taal, stem en gehoor.

Het woord 'logopedie' is samengesteld uit de Griekse woorden 'logos' en 'paidein'. 'Logos' staat voor gesproken woord en 'paidein' voor opvoeden. Logopedie betekent dus 'opvoeden tot het gesproken woord'. Vroeger gebruikte men hiervoor wel eens de term 'spraakleraar'.

Logopedie heeft inmiddels een hele ontwikkeling doorgemaakt. Logopedie houdt ook in: hulpverlening bij stoornissen en beperkingen in de communicatie. Communicatie is meer dan praten alleen.

Communicatie omvat vele uitingsvormen, waaronder taal, lezen en schrijven, gebaren, spraakafzien en ondersteunde communicatiesystemen.

Wanneer u of uw kind problemen heeft op het gebied van de spraak, de taal, de stem, adem, eet- en drinkproblemen of het gehoor, dan staat ons team van ervaren logopedisten voor u klaar!

Op de kaart