Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


FRANS TIJSTERMAN NATUURARTS GRONINGEN

FRANS TIJSTERMAN NATUURARTS GRONINGEN
Tuinbouwstraat 82
9717JM GRONINGEN
Telefoon: 050-3113288
Email: franstijsterman@orange.nl

Info

Als u voor het eerste consult bij mij komt, heeft u meestal reeds een of meerdere reguliere collega’s om raad gevraagd. Uw klachten zijn mogelijk niet bevredigend verbeterd of de geadviseerde medicijnen leveren teveel bijwerkingen op.

Ontevreden met deze situatie bent u gemotiveerd om er wat aan te gaan doen. Dat is heel belangrijk, want uw medewerking is in het genezingsproces onontbeerlijk.

Andere mensen komen bij mij zonder de reguliere omweg. Zij leven reeds bewust gezond, eten weinig/geen vlees en bijvoorbeeld ecologische voeding. Zij kiezen primair voor een biologische geneeswijze.

Als u bij mij komt bent u ergens geblokkeerd. U weet stromend water blijft helder, stilstaand water in een poeltje gaat stinken. Leven is bewegen. Dus mijn werk is mensen in beweging brengen. Dat gaat soms met gepiep en geknars gepaard, met name in het begin van de behandeling. Daar gaan we samen doorheen. Ik loop met u mee, maar u moet zelf willen lopen.

De eerste keer bij mij, vertelt u uw verhaal. Over doorgemaakte ziektes, operaties, ongevallen, aanwijzingen voor overgevoelig reageren (allergie).

Daarna ga ik u testen, door middel van toegepaste kinesiologie met behulp van de biotensor (klik voor uitleg). Daarmee kan ik een beeld van u krijgen, over hoe uw lichaam functioneert, welke organen uit balans zijn, of u last heeft van geopathische belasting (aardstralen) of een vergiftiging (bijv. amalgaan). Ook of u emotioneel niet lekker in uw vel zit, of dat er stoorveldproblematiek (klik voor uitleg) speelt en of uw doorgezakte voeten zooltjes behoeven.

Vervolgens test ik uit met welke medicijnen u weer in balans kunt komen. Als bijvoorbeeld uw lever (bij ongeveer 1 op de 3 mensen) niet optimaal werkt zoek ik uit of u een darmsanering moet doen, een homeopathisch drainagemiddel, een nosode-preparaat voor een oude hepatitis of bijvoorbeeld enzymtherapie moet gebruiken.

Bij een niet in balans lymfestelsel bekijk ik of u ergens overgevoelig voor bent, meestal voor kaas en melk. Dit laatste is doorgaans een factor die speelt bij mensen, die komen met ‘fibromyalgie’ of het chronische vermoeidheidssyndroom.

Als u emotioneel niet in balans blijkt, kan ik ondersteunend werken met homeopathie of enzymtherapie en/of specifiek, als huiswerkhulp met een Bach bloesem-remedie.

Wanneer ik dan de preparaten uitgezocht heb, gaat u deze zes tot acht weken gebruiken, waarna ik u terug zie. Dan test ik u weer om te kijken wat er verbeterd is en met welke medicijnen u door moet gaan, of dat er nog iets bijgesteld moet worden.

Test ik dat er een stoorveld speelt, dan is neuraaltherapie de aangewezen therapie. Waarmee vaak spectaculaire verbeteringen te bereiken zijn. Beruchte plaatsen voor stoorvelden zijn de amandelen, de vrouwelijke onderbuik, operatielittekens en littekens na ongevallen (bijv. hersenschudding). Speelt er een stoorveld dan hoor ik meestal een knik in uw verhaal: ‘na die bevalling/operatie ben ik nooit meer de oude geworden’. Neuraaltherapie, een helende therapie moet ongeveer 5 maal gebeuren.

Voor mensen met ernstige aderverkalking, kanker of een leverbeschadiging (bijv. na alcoholprobleem) is er ozontherapie (klik voor uitleg) die heel vitaliserend kan werken.

Speelt er een geopathische belasting of een probleem door veel electro-magnetische straling, is het mogelijk om met een bepaald preparaat de woning of de werkplek hiertegen af te schermen.

Op de kaart