Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


MARIA DE GRAAFF KLASSIEKE HOMEOPATHIE EN KINDERTOLK

MARIA DE GRAAFF KLASSIEKE HOMEOPATHIE EN KINDERTOLK
Berlagestraat 9/11
2321EJ LEIDEN
Telefoon: 071-5134985
Email:

Info

Ons lichaam weet heel zuiver met allerlei symptomen aan te geven wanneer we ziek zijn en wanneer weer beter. Toch ervaren we een ontsteking aan een grote teen meestal niet als ziekte. En kiespijn ook niet. Met een forse verkoudheid ligt het soms al anders. Het lichaam is doorgaans ook in staat om zelf weer de balans te herstellen. Soms echter blijft er toch iets van hangen. Dan kan het zijn dat het lichaam ons iets wil vertellen. Als we dan een stap verder gaan, dan kan het zijn dat het zelfs nog meer verteld, namelijk ook over onze geest, onze emoties en over ons denken.

Ziekte symptomen zijn signalen, ook al betreffen ze niet ons hele lichaam, het zijn eigenlijk de boodschappers. Het holistisch denken over ziekte is al heel oud en daar stammen dan ook allerlei gezegdes in ons taalgebruik van af. We komen dat tegen in de vorm van iemand die bijvoorbeeld iets op zijn lever heeft, of als men zegt dat hij zijn gal moet spugen, je wordt ergens kotsmisselijk van, of het hoofd loopt om en ga zo maar door. Allergieën, bijvoorbeeld hooi – koorts, zijn daar ook een voorbeeld van. Het lichaam vraagt op zijn of haar manier om aandacht voor wat er in het leven gezien wil worden. Door deze signalen serieus te nemen kunnen we ook meer over onszelf te weten komen. Die symptomen kunnen we leren verstaan. Dan blijkt bijvoorbeeld een chronische verkoudheid soms onverwerkt verdriet te zijn…

Een gezond lichaam wil dat we opruimen, dat houdt onze geest ook gezond en opgeruimd. En soms is er een grotere schoonmaak nodig. Zeker wanneer er al veel medicatie is gebruikt. Homeopathie helpt bij al die processen.

Als kindertolk vertaal ik de signalen (gedrag, ziekte) van het kind naar het leven van de ouder. Ook daar zien we dat alles heel mooi met elkaar verbonden is. Ik onder steun de behandeling van kinderen met homeopatische middelen.

Op de kaart