Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


ABACUS ACUPUNCTUUR

ABACUS ACUPUNCTUUR
Beijumerweg 20
9737AD GRONINGEN
Telefoon: 06-47812409
Email:

Info

Abacus Acupunctuur biedt een uniek rook-stop programma van acht behandelingen. In dit traject worden acupunctuur en inzichten uit de westerse geneeskunde omtrent nicotineverslaving en de behandeling daarvan gecombineerd.De inhoud en frequentie van deze behandelingen worden helemaal op de cliënt afgestemd.

Fase 1
In het eerste consult wordt door middel van diverse tests wordt in kaart gebracht welk type roker u bent en hoe zwaar uw nicotineafhankelijkheid is. Het behandelplan wordt hierop afgestemd. De behandeling start direct en zal meestal gericht zijn op het afremmen van de nicotinebehoefte. Het beïnvloeden van de smaakbeleving van de roker is ook onderdeel van de behandeling.

Echt stoppen met roken

Het tweede consult is op de rookstopdatum. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat op de derde en zevende dag na het stoppen, de afkickverschijnselen het sterkst zijn. Dit heeft te maken met de veranderde prikkeloverdracht in de zenuwen, nu er geen nicotine meer binnenkomt. Met elektrostimulatie van acupunctuurpunten wordt de aanmaak van bepaalde neurotransmitters gestimuleerd. Het derde en vierde consult is dan ook liefst op deze dagen.

Fase 2
Met welke frequentie u voor de tweede fase van het traject gaat terugkomen is per type roker verschillend. Meestal wordt de tijd tussen de behandelingen steeds langer. In deze periode is het heel belangrijk het zenuwstelsel bij te blijven sturen. Door de nicotineontwenning vindt grote ontregeling in de hersenen plaats en het kost tijd om de nieuwe balans te vinden. Soms kan het nodig zijn de rookstop te ondersteunen met Chinese kruiden, voedingssupplementen of nicotinesubstitutie. Het behandelschema kan er hierdoor iets anders uit komen te zien.

De kosten voor deze consulten bedragen EUR 50,- per keer.

Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden deze behandelingen.

Op de kaart