Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


KINDERFYSIOTHERAPIE EN LOGOPEDIE DWINGELOO

KINDERFYSIOTHERAPIE EN LOGOPEDIE DWINGELOO
Entingheweg 18/B
7991CC DWINGELOO
Telefoon: 0521-590060
Email:

Info

Kinderfysiotherapeuten houden zich bezig met de motorische ontwikkeling van kinderen. Alles wat te maken heeft met het houdings- en bewegingsapparaat is onderdeel van het werk van de kinderfysiotherapeut.

De kinderfysiotherapeut heeft zich na de opleiding Fysiotherapie gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen. Hiertoe heeft de kinderfysiotherapeut gedurende een driejarige post HBO-opleiding specifieke kennis en vaardigheden opgedaan met betrekking tot het functioneren van het zich ontwikkelende kind, mogelijke afwijkingen en adequate behandelvormen.

De behandeling is erop gericht de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van het kind te vergroten. Hierbij maken we gebruik van passend spelmateriaal waardoor het plezier in bewegen wordt vergroot. Plezier in bewegen geeft ontwikkeling! Tevens worden er praktische adviezen gegeven die u kunt toepassen tijdens de dagelijkse situaties en activiteiten van uw kind. Ook geven we speladviezen, waarmee u de motoriek van uw kind kunt beïnvloeden en stimuleren. Zo nodig lenen we hiervoor speciaal spelmateriaal uit. Als het nodig is en de behandeling ten goede komt, vind de behandeling thuis plaats. Dit gebeurt onder andere bij baby’s van 0-2 jaar en bij kinderen met een ernstige handicap.

Een kinderfysiotherapeut behandelt kinderen in de leeftijd van 0-16 jaar.

Op de kaart