Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


PRAKTIJK OEFENTHERAPIE CESAR LINDA HELFFERICH

PRAKTIJK OEFENTHERAPIE CESAR LINDA HELFFERICH
Industrieweg 5
7944HT MEPPEL
Telefoon: 0522-257377
Email: info@cesarmeppel.nl

Info

De oefentherapeut is een allround bewegingscoach, die de patient/ client traint in het toepassen van de beste manier van bewegen bij zijn/haar dagelijks voorkomende activiteiten!!!

Oefentherapie Cesar is een erkende, paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van klachten ten gevolge van een verkeerd houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde lichamelijke afwijking en/of ziekte.

Een van de uitgangspunten van de oefentherapie Cesar is de totaliteit. Dat wil zeggen dat het lichaam als geheel wordt bekeken. De oorzaak van de klacht hoeft niet op dezelfde plaats te zitten als de pijn. Diverse lichaamsfuncties beinvloeden elkaar. Daarom corrigeren wij in de behandeling het gehele houdings- en bewegingspatroon.

Klachten zoals pijn, bewegingsbeperkingen en krachtsvermindering hebben een negatief effect op uw functioneren. Hierdoor kunt u lichamelijk en / of psychisch uit balans raken.

De oefentherapeut Cesar maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Zo krijgt u inzicht in de reacties van uw lichaam op pijn, belasting en spanning. Door een gericht oefenprogramma leert u een gezondere houding aan te nemen, zowel tijdens uw werk als in de thuissituatie. Hierbij wordt steeds rekening gehouden met uw individuele mogelijkheden.

Het doel is de klachten te doen voorkomen, verminderen en/of te verdwijnen, uitgaande van ieders strikt persoonlijke bewegingsmogelijkheden en rekening houdend met de bepaalde situatie waarin een ieder zich bevindt (leef- en beroepsomstandigheden).

De patiënt moet zelf actief aan de therapie deelnemen en leren begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd, want: een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is inpassing van het geleerde in het dagelijks leven. De oefentherapie Cesar wordt gegeven in de praktijkruimte van de oefentherapeut, of, indien noodzakelijk, thuis bij de patiënt.

Op de kaart