Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


ARBOANDERS

ARBOANDERS
Albert Einsteinweg 4/A
8501XE JOURE
Telefoon: 0513-637798
Telefax: 0513-640964
Email: info@arboanders.nl

Info

ArboAnders was de eerste gecertificeerde arbodienst in Nederland die de verzuimmanager/casemanager introduceerde als tegenhanger van de grote, traditionele arbodiensten. Dit unieke concept is in de daaropvolgende jaren veelvuldig gekopieerd in allerlei varianten met casemanagers in de eerste lijn bij verzuimbegeleiding. Helaas wordt er daarbij niet altijd rekening mee gehouden of daarmee alle afbreukrisico's wel goed zijn afgedicht.

De afgelopen tijd zien wij steeds meer discussies ontstaan over de wildgroei van verzuimbegeleidingsbureaus, met verzuimreducerende aanpakken. Casemanagers zitten hier soms bijna op de stoel van de bedrijfsarts en gaan daarmee volledig voorbij aan de wet- en regelgeving die ervoor zorgt dat verzuimende werknemers zorgvuldig begeleid kunnen worden. Casemanagers en bedrijfsartsen zetten bij dergelijke bureaus alles op alles om de arbeidsongeschikte werknemers weer te laten werken. Met dergelijke aanpakken wordt ook geen rekening gehouden met de mogelijk schade die deze aanpak, in de vorm van sancties van het UWV of produktiviteitsverlies, voor de werkgever met zich meebrengt.

ArboAnders heeft deze ontwikkelingen de afgelopen jaren gezien en werkt met een concept die een oplossing biedt voor de discussie die is ontstaan over de rol van de casemanager bij verzuimbegeleiding. Hiermee is ArboAnders de eerste arbodienst in Nederland die met dit concept is gecertificeerd.

Ons andere concept houdt in dat de eindverantwoordelijkheid van de bedrijfsarts over de re-integratiedossiers zorgvuldig is geborgd en waarbij de verzuimbegeleiding door de verzuimmanagers wordt uitgevoerd. De verzuimmanagers van ArboAnders zijn zorgvuldig getraind en opgeleid en hebben diverse cursussen gevolgd. Hoewel een deel van de gevolgde cursussen volwaardige en erkende bijscholingsprogramma's van bedrijfsartsen zijn, zijn de verzuimmanagers niet opgeleid in medische zaken. De opleidingen waren met name gericht op de arbeidsongeschiktheidswetgeving, verzuimdiagnostiek, Analyse Complex Verzuim en UWV conform rapporteren. Maar dat is nog niet alles. Ook een arbeidsdeskundige, gespecialiseerd op het gebied van schadelastbeperking, kijkt samen met de verzuimmanagers naar de langlopende dossiers om potentiƫle schade voor de werkgever en de werknemer te voorkomen.

Wij zijn dus wel degelijk Anders. Onze aanpak zorgt ervoor dat de schade voor de werkgever zo laag mogelijk blijft, zonder dat verzuimende medewerkers op een onverantwoorde manier worden begeleid in hun re-integratietraject. Onze verzuimmanagers zullen voor u de kansen zien om op kosten te besparen, door optimaal gebruik te maken van de wettelijke kaders en UWV conform te werken. Daarnaast kunnen zij u van goed en gedegen advies voorzien op het gebied van het inzetten van eventuele interventies. Daarbij maken zij een zorgvuldige kosten-baten analyse om voor u inzichtelijk te maken wat dit bedrijfseconomisch voor u betekent. Ze werken zeer nauw samen met de bedrijfsarts, zodat de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers goed in het oog gehouden wordt.

Kortom, een Andere aanpak!

Op de kaart