Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


ELLERMAN CONTACLENSSPECIALISTEN

ELLERMAN CONTACLENSSPECIALISTEN
Bankierbaan 44
1315LA ALMERE
Telefoon: 036-5300020
Email: contactlenzen@ellermanoptiek.nl

Info

Niemand is perfect, bijna niemand is symmetrisch en dit geldt dus ook voor onze ogen. Het hoornvlies waar een contactlens op ligt is, bij iedereen verschillend. Dat is ook de reden waarom er zoveel verschillende soorten contactlenzen zijn.

Zowel bij zachte contactlenzen als bij harde zuurstofdoorlatende contactlenzen is er een variƫrend bereik. Om een goed beeld te krijgen van een cornea is de cornea topograaf ontwikkeld. Dit apparaat kan door middel van een foto een zeer gedetailleerd plaatje maken tot in duizenden mm van uw cornea. Dit wordt Topografie genoemd.

Wanneer men geadviseerd wordt voor harde contactlenzen hanteren wij een aanpastraject. Dit betekent meer zorg voor het aanpassen en meerdere nacontroles voor een juiste passing. Het vergt dus niet alleen van ons veel inspanning maar het vraagt ook aandacht van uzelf.

Een van de belangrijkste punten van het contactlenzen dragen: de verzorging van uw lenzen. Iedere keer nadat u ze hebt gedragen, moeten ze goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Dit zorgt voor een langer draagcomfort. En belangrijk: het helpt uw ogen gezond te houden.

Vaak kunnen lenzen ook handig zijn voor het sporten waarbij een bril onhandig is.

Contactlenzen zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld: Zacht, Hard, Front Torisch, Binnen Torisch, Multifocaal, Bifocaal, Keratoconus, Ortho-K, etc...

Op de kaart