Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


PRAKTIJK VOOR GESTALTTHERAPIE

PRAKTIJK VOOR GESTALTTHERAPIE
Heidemeer 47
8445SC HEERENVEEN
Telefoon: 0513-633899
Email: susan@spoelstra.nl

Info

Elk individu, elk dier heeft een ingeboren doel zichzelf te verwezenlijken. Daarnaast is de behoefte aan verbinding met anderen minstens even groot. We willen autonoom zijn, op eigen benen staan en er toch bij horen. Alleen èn samen?! Tegenstrijdige verlangens die maken dat ons leven zich voor een groot deel afspeelt in een spanningsveld. Een spanningsveld waarin we de keus hebben om wel of geen contact te maken, wel of niet de confrontatie aan te gaan. Ieder keer weer moeten we besluiten of we onze creativiteit de vrije loop laten, of aan verwachtingen voldoen.

Worden wie we zijn betekent onder ogen zien dat we vaak gevangen zitten in overlevingspatronen die ons ooit gediend hebben. Bijvoorbeeld lief en aardig of lastig doen. Maar... niemand is alleen lief en aardig en niemand is alleen lastig. Door oude remmende patronen en gevoelens bewust te worden zullen we er anders mee omgaan. Dan zullen we ook gevoelens, ideeën, gedachten en verlangens moeten uiten die voor ons niet zo 'gewoon' zijn.

Om te worden wie we zijn, hebben we onze omgeving - onze partner, familie en vrienden - nodig. Alleen via de ander kunnen we onze contactgrens leren kennen. Juist door te botsen en elkaar al of niet te ontmoeten beseffen we waar onze knelpunten zitten en wat we zouden willen veranderen.

Worden wie we zijn betekent ook (weer leren) creatief om te gaan met onze levensvragen en op een nieuwe manier naar onszelf te kijken. Door onze gedachten te veranderen, verandert ons gedrag, waardoor we nieuwe ervaringen opdoen in onze relaties, die weer gevolgd worden door nieuwe gedachten en zo is de cirkel rond.

Op de kaart