Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


ZORG- EN THERAPIE CENTRUM WITTELTE

ZORG- EN THERAPIE CENTRUM WITTELTE
De Broeken 3
7986PC WITTELTE
Telefoon: 0521-599440
Telefax: 0521-599481
Email:

Info

Zorgcentrum Wittelte vof is een landelijk gelegen AWBZ- GZ en -GGZ erkende instelling voor 24-uurs opvang, dagbesteding, noodopvang en therapeutische begeleiding. Wij bieden hulpverlening in brede en gedegen zin aan die groep mensen voor wie het moeilijk is inhoud en richting te geven aan het leven en die qua hulpverlening vaak “tussen de wal en het schip” belanden.

De resultaten worden behaald door een integrale, multidisciplinaire aanpak. Door de synergie van intensieve begeleiding en diverse therapieën worden efficiënter resultaten geboekt.

Hoe werkt het zorgcentrum
Voor iedere cliënt wordt een eigen dagprogramma opgesteld, wat afhankelijk is van zijn/haar mogelijkheden en behoeften. Het dagprogramma wordt ingevuld met werken op en rond de boerderij met ondersteunende en activerende begeleiding en een diversiteit aan therapieën. Het zorgcentrum heeft de beschikking over diverse therapeuten, zoals o.a. een psychiater, kinder- en jeugd psychiater, orthopedagoog, gedrags- en verbaaltherapeut, fysio-/manueel therapeut, etc.

Wat zijn de bezigheden
De bezigheden bestaan onder andere uit: verzorgen van de dieren, creatieve bezigheden, werken in de moestuin of boomgaard, sport en spel, huishoudelijke taken, paardrijden, etc. Het streven is een biologisch-dynamische bedrijfsvoering.

Waarom deze aanpak
De aanpak is toegesneden op het individu, zodat de resultaten gedegen en geïntegreerd zijn. Dit betekent dat de cliënt op de langere termijn (wellicht zelfs voor het leven) een solide basis heeft om (weer) zo zelfstandig mogelijk te functioneren.
Individueel toegesneden zorg: intensief als het moet, minder intensief als het kan.

Door zo te werken wordt gestreefd naar een situatie waarin de cliënten zich evenwichtiger gaan voelen, het zelfvertrouwen toeneemt en het vertrouwen in het eigen functioneren stijgt. Hierdoor leren cliënten beter zelfstandig te functioneren, met als einddoel de cliënten (weer) zo zelfstandig mogelijk te maken.

Op de kaart