Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


HUMANITAS GRONINGEN

HUMANITAS GRONINGEN
Akerkhof z.z. 22
9711JB GRONINGEN
Telefoon: 050-3126000
Email:

Info

Humanitas Groningen stad is een van de lokale afdelingen van de landelijke vereniging Humanitas. Humanitas is een maatschappelijke organisatie die ondersteuning biedt aan mensen die in de samenleving door omstandigheden in de knel dreigen te komen. Vrijwilligers vormen de kern van de dienstverlening van Humanitas.

Organisatie
Humanitas is opgericht in 1945 als een organisatie voor maatschappelijk werk op humanistische grondslag. Humanitas is uitgegroeid tot een vereniging met ruim negentig afdelingen en vele duizenden vrijwilligers. De afdeling Groningen stad is een van de grootste afdelingen in het land met ruim duizend vrijwilligers, ongeveer dertig projecten en activiteiten. Er is beroepsmatige ondersteuning van een twintigtal medewerkers in de afdeling, die merendeels parttime werkzaam zijn.

Uitgangspunten
Humanitas vindt dat iedereen die in onze samenleving in de knel zit of dreigt te komen, recht heeft op hulp. Vrijwilligers helpen iedereen die ondersteuning kan gebruiken om zijn of haar leven weer vorm te geven, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond of gezinsgrootte. Humanitas staat voor een samenleving waarin plaats is voor iedereen en mensen verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en voor anderen. Hulpvragers en vrijwilligers zijn gelijkwaardig aan elkaar. Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van mens-tot-mens op de gebieden welzijn, wonen en zorg.

Vrijwilligers
De vrijwilligers vormen de kern van onze vereniging. Ze zetten zich iedere dag belangeloos in om mensen in hun omgeving te helpen door middel van projecten en activiteiten. In de stad zijn ruim duizend vrijwilligers actief bij ongeveer dertig activiteiten en projecten van Humanitas. De vrijwilligers worden in hun werk ondersteund door beroepskrachten.

Op de kaart



Videopresentatie Humanitas Groningen