Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


PRAKTIJK VOOR OEFENTHERAPIE CESAR - KARIN VAN EIJKEN

PRAKTIJK VOOR OEFENTHERAPIE CESAR - KARIN VAN EIJKEN
Swammerdamstraat 24
3817 VR AMERSFOORT
Telefoon: 033-4622934
Email: info@cesartherapie-amersfoort.nl

Info

Praktijk voor oefentherapie Cesar Karin van Eijken is gevestigd in Amersfoort-Zuid. Cesartherapie is gericht op het verminderen van klachten door gezond te leren bewegen en door houdingscorrecties met behulp van oefeningen. Sinds 2008 is het ook mogelijk zonder verwijsbrief van de huisarts een afpraak te maken.

Wat is Cesar-oefentherapie?
Mensen lopen, bukken, staan, zitten, sporten, tillen; ieder op zijn eigen manier. Niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate. Veel bewegingen maak je onbewust. Iedereen ontwikkelt zijn eigen houdings- en bewegingspatroon. Maar niet elk patroon is goed voor het lichaam... De basisgedachte van de oefentherapie Cesar is dat er een 'goed' bewegingspatroon is - waarbij de spieren op hun best samenwerken en gewrichten op de juiste manier worden belast -, en dat iedereen goede houdings- en bewegingsgewoonten kan aanleren.

Individueel
Bij oefentherapie Cesar wordt gekeken naar het verband tussen de klacht, de lichaamshouding en de bewegingsgewoontes. Voor elke patiënt wordt een individueel behandelprogramma samengesteld. Het is de bedoeling dat de patiënt inzicht krijgt in de reactie van zijn lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. De meest voorkomende klachten waar oefentherapeuten mee te maken hebben zijn nek-, schouder- en rugpijn. Maar ook voor bijvoorbeeld arbeidsrelevante klachten, neurologische, reumatische, orthopedische en psychosomatische klachten kan de patiënt bij de oefentherapeut Cesar terecht.

Op de kaart