Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


ANITA VORENKAMP

ANITA VORENKAMP
De Skries 24
9254CX HURDEGARYP
Telefoon: 06-15236239
Email: info@voedingsadviesbureau.info

Info

De diëtist is bevoegd om samen met u een voedings- of dieetvoorschrift op te stellen. Er wordt altijd rekening gehouden met uw persoonlijke situatie, uw wensen en uw budget. Natuurlijk is er ruimte voor variatie en uw persoonlijke voorkeur.
Het voeren van de titel diëtist is beschermd. Om de titel diëtist te mogen voeren moet men de 4 jarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek met succes hebben afgerond.

Door de wet BIG is de beroepsbeoefening van de diëtist niet meer beschermd. Iedereen mag behandelingen op gebied van voeding en dietetiek en dus dieetadviezen geven. De ‘titel’ dietist is wel beschermd. Iedereen die de titel voert moet afgestudeerd zijn aan een HBO opleiding voor Voeding en Dietetiek. Er zijn echter mensen die een schriftelijke cursus tot gewichtsconsulent van een half jaar hebben gevolgd en zich uitgeven voor diëtist. Hiervoor zijn zij niet opgeleid. Wilt u zeker weten of iemand diëtist is dan kunt u contact opnemen met de beroepsverenigingen DCN of NVD. Een diëtist is wettelijk verplicht te werken op verwijzing van een arts. De verwijzing moet schriftelijk, van datum, diagnose en symptomen voorzien en ondertekend te zijn.

Echte gezondheidswinst bereikt men pas door kritisch naar het eigen eet- en leefpatroon te kijken en structurele veranderingen aan te brengen. Diëtisten zijn opgeleid om mensen hierin te begeleiden en wetenschappelijke richtlijnen te vertalen in praktische adviezen. Een diëtist heeft kennis van gedrag rondom voeding en kan de cliënt motiveren bij het volgen van het dieet.

Omdat de overheid een deskundige behandeling belangrijk vindt, is dieetadvisering opgenomen in de basisverzekering en wordt dit vergoed.
Je bent pas werkelijk gezond met voeding bezig als de drie functies van voeding - lichamelijk , geestelijk, sociaal - in balans zijn. Sommige mensen hebben deze balans van nature. Veel mensen hebben hulp nodig om zichzelf in balans te krijgen.

Op de kaart