Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


HET VOEDINGSCOLLEGE

HET VOEDINGSCOLLEGE
Stadslaan 24
8651AE IJLST
Telefoon: 0515-531385
Email: hetvoedingscollege@orange.nl

Info

Ik ben Ing. Ina Panneman (1961), de drijvende kracht achter HET VOEDINGSCOLLEGE. lk ben oorspronkelijk opgeleid tot levensmiddelen-technoloog aan de Rijks Hogere School voor Levensmiddelentechnologie te Bolsward. Voor ingewijden ook wel: De Sûvelskoalle. Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt in onderwijs en industrie. Na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek ben ik ook werkzaam als diëtist in de eerste en tweede lijn en als sportdiëtist. Nog steeds kunt u mij aantreffen als docent / voorlichter. Vrijwilligerswerk in de diëtetiek of in de samenleving is mij niet vreemd.

Voedsel, voeding, gezondheid, ziekte, preventie, welzijn maar ook “lekker” zijn thema’s die steeds weer terugkomen in mijn werk én vrije tijd. Mijn motto? Mijn leven bestaat uit eten!

Vanuit dit motto heb ik de praktijk opgezet en deel ik graag mijn kennis en ervaringen. Dagelijks variëren de vragen van cliënten en patiënten sterk. De ene dag geef ik persoonlijke voedingsbegeleiding aan (top)sporters die gráág en méér willen presteren, zelfs als ze een (chronische) ziekte hebben zoals coeliakie (glutenintolerantie) of diabetes. De andere dag draait het vooral om gezonde voedings- en beweegprogramma’s om met blijvend resultaat af te vallen. Dieet-advisering bij invloedrijke diagnoses zoals kanker, passende voeding en beweging bij COPD of aandacht voor het leven met een stoma met specifieke vocht- en voedingsadviezen: ik maak graag een persoonlijk en dus passend plan.
Een combinatie van doelstellingen daagt mij uit. Ik zie graag patiënten en cliënten binnen de (on)mogelijkheden zoveel mogelijk genieten. En zelfstandig met hun eigen keuzes omgaan, alles voor een betere kwaliteit van leven en fitheid.

Hoe hebben mijn passie en motto een plekje in mijn eigen leven?
Niet krampachtig met eten en drinken omgaan. Elke dag: niet te veel, wel genoeg en zeker ook lekker. Met regelmaat: heerlijk koken met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten (ook eenvoud kan lekker zijn!) en lang en sfeervol tafelen. Samen met zorg gekozen wijn of speciaalbier én sprankelend tafelwater maak ik er graag een klein feestje van. Afronden met wat kaas en een nootje of juist een kopje espresso of glas verse thee met een zoet snoeperijtje: heerlijk. Zelfs met beperkingen in voedingskeuzes valt elke dag lekker te eten en te drinken.
Oplossingen zoeken voor stress.
Dagelijks actief. Zelfs bij slecht weer. Daarvoor weet onze Zwitserse Witte Herder de aandacht echt wel op te eisen. Klussen in en om het huis is niet alleen nuttig maar vraagt ook inzet van spieren, balans zoeken en test mijn kracht- en uithoudingsvermogen. Hardlopen, zwemmen, schaatsen, ik doe het graag. En ben ik de dag al vroeg begonnen met zo’n 14 km roeien op onze prachtige Friese wateren, dan is dat voor mij een dag met een gouden randje.

Op de kaart