Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


SOWELU SPORTMASSAGEPRAKTIJK

SOWELU SPORTMASSAGEPRAKTIJK
Batinge 86
9331KZ NORG
Telefoon: 06-51166754
Email:

Info

Mijn naam is Alwin Bisschop, de praktijk is gevestigd in Norg, Drenthe sinds 2002. Sportmassage is de basis van waaruit ik ben begonnen te werken. Een sportmasseur mag geen patiënten behandelen, en dat vond ik te beperkt. Vandaar de opleiding tot massagetherapeut.

Massages zijn er in vele verschillende vormen. Bij Sowelu worden er therapeutische massages gegeven. Met sportmassage als basis, ben ik verder gaan studeren om zo een goede integrale behandeling te gaan geven. Bij de behandeling wordt niet alleen gekeken naar de locatie van de klacht / pijn, maar ook de omliggende spieren en zenuwen. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld nekklachten vanuit de armen of onderrug komen en knieklachten uit de onderrug of de bovenbeenspier. Hoofdpijn is ook een sterk voorbeeld hiervan. Daarbij worden de bovenarmen, schouders en gehele rug behandeld. In de praktijk geeft dat de meeste kans op vermindering van de pijn, of verdwijnt de pijn zelfs geheel!

Ook bij mensen die veel sporten en/of bewegen is een gedegen therapeutische massage erg belangrijk. Niet alleen om een klacht of blessure te bestrijden, maar ook om de conditie te verbeteren en of te behouden. Ook het herstel na de inspanning is sneller. Dit komt voornamelijk doordat massage de wanden van de spieren meer semidoorlaatbaar maakt. Hierdoor kunnen de afvalstoffen sneller en beter worden opgenomen door het omringende weefsel. In een normale situatie blijven de afvalstoffen lang in de spieren, zo gemiddeld 2 á 3 dagen. Als u zich regelmatig laat masseren, zult u merken dat na de inspanning het herstel vrijwel gelijk merkbaar is, zodat bij de volgende inspanning beter getraind kan worden omdat de spieren alweer vrij zijn van afvalstoffen. Hierdoor wordt de conditie dus verhoogd!

Op de kaart