Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


KRUISWIJK KINDERFYSIOTHERAPIE J

KRUISWIJK KINDERFYSIOTHERAPIE J
Ludinge 8
9471JD ZUIDLAREN
Telefoon: 06-12389269
Email:

Info

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen en jeugd in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar.

Kinderfysiotherapie is een verbijzondering van de opleiding Fysiotherapie. De scholing tot kinderfysiotherapeut bestaat uit een 3-jarige post HBO opleiding na de opleiding fysiotherapie.

Een kinderfysiotherapeut beschikt over gerichte kennis van kindgerelateerde aandoeningen, groei en ontwikkeling en over pedagogische-en didactische vaardigheden.

Observatie en onderzoek worden zo mogelijk ondersteund door een motorische test. Naar aanleiding van de bevindingen wordt een advies en/of behandelplan opgesteld en besproken met ouders( en kind). Daarbij spelen advisering, instructie, alsmede het leren omgaan met beperkingen een belangrijke rol. Naast verslaglegging naar de arts vindt er zonodig overleg plaats met andere disciplines zoals leerkrachten, logopedist, dietist , ergotherapeut of orthopedagoog/psycholoog. Als het nodig is vindt de behandeling thuis plaats. Dit gebeurt o.a. bij de leeftijd van 0-2 jaar en bij kinderen met een ernstige handicap.

De praktijkruimte is speciaal ingericht voor kinderen.

Op de kaart