Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


HET GASTENHUIS DORDRECHT

HET GASTENHUIS DORDRECHT
Vest 90
3311 TX DORDRECHT
Telefoon: 06-23057883
Email: dordrecht@hetgastenhuis.nl

Info

Het Gastenhuis is een kleinschalige zorgformule voor mensen met dementie. Wij helpen hen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, in hun vertrouwde omgeving. En als dat niet meer kan, laten wij hen wonen zoals thuis in een van onze vestigingen.

Er bestaat geen standaard zorg voor mensen met dementie. Goede dementiezorg draait vooral om persoonlijke aandacht. Tijd hebben voor iemand. Een band opbouwen. Pas wanneer je iemand goed kent, kun je iemand helpen zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven en zijn of haar kwaliteit van leven te behouden.

Het Gastenhuis werkt daarom met vaste gezichten in de zorg, die veel contact onderhouden met de mensen om iemand heen. We werken nauw samen met mantelzorgers, zodat we een goede steun voor hen kunnen zijn.

Elk Gastenhuis wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar. Zij zijn verantwoordelijk voor alle zorg die in en vanuit hun huis geboden wordt en doen er alles aan om het Gastenhuis tot een veilige haven te maken voor mensen met dementie uit de omgeving. De sfeer is er warm en huiselijk en mensen die zorg aan huis ontvangen zijn er net zo welkom als de mensen die er wonen. Gewoon voor een borreltje, maar ook voor dagactiviteiten of een logeerpartij. Doordat zij er al regelmatig tijd doorbrengen en de mensen die er werken kennen, hoeft een uiteindelijke verhuizing naar het Gastenhuis niet meer zo ingrijpend te zijn. Ook voor de familie.

Op de kaart