Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


CENTRUM DE BREEJE HENDRICK

CENTRUM DE BREEJE HENDRICK
Nicolaas Beetsstraat 1
2941 TN LEKKERKERK
Telefoon: 0180-661544
Telefax: 0180-663915
Email: crediteuren.administratie@zorgpartners.nl

Info

De Breeje Hendrick in Lekkerkerk is op 19 september 1975 geopend. Het is inmiddels uitgegroeid tot een centrum dat een breed pakket van diensten biedt waaronder verzorging, verpleging, thuiszorg en maaltijdservice. In het centrum zijn 220 medewerkers en 130 vrijwilligers actief. De Breeje Hendrick is een organisatie op algemene grondslag.

Wonen
De Breeje Hendrick biedt woonvoorzieningen voor 90 verzorgingshuisbewoners en 60 verpleeghuisbewoners. Ook beschikt het centrum over twee inleunwoningen. Er zijn twee appartementen beschikbaar voor tijdelijke opname. De Breeje Hendrick biedt mensen uit Lekkerkerk en Krimpen a/d Lek ook woonservices zoals personenalarmering en maaltijden aan huis.

Welzijn
Het activiteitenaanbod sluit zoveel mogelijk aan bij de interesses en wensen van de cliënt. Op basis van hun behoeften worden activiteiten individueel of groepsgericht aangeboden. In het voor- en najaar worden er diverse uitstapjes in de omgeving georganiseerd. Elk jaar heeft De Breeje Hendrick een themaweek. Een aantal activiteiten is ook beschikbaar voor mensen van buiten het centrum. Ook kunt u in het centrum terecht voor 55+ fitness onder leiding van een team van professionale fysiotherapeuten.

Zorg
Naast verzorgingsplaatsen heeft het centrum verpleegafdelingen voor mensen met dementie en mensen met lichamelijke beperkingen. Eveneens wordt revalidatie geboden. Daarnaast is er vier dagen per week dagverzorging voor 15 mensen met dementie. Verder is er één dag in de week in samenwerking met de gemeente een sociale dagopvang waaraan 10 ouderen deel kunnen nemen. Voor deze voorziening is geen indicatie nodig. Mensen die aan huis zorg of verpleging nodig hebben kunnen ook een beroep doen op het centrum. Een team van deskundige medewerkers is binnen de gemeente actief.

Voorzieningen
Bij binnenkomst in het gebouw vindt u de receptie met een winkeltje, een chipautomaat en een ontvangstruimte voor bezoekers. Ook de kapsalon is op de begane grond gevestigd. Daarnaast heeft het centrum een recreatiezaal met kinderspeelhoek, een fysioruimte, bibliotheek en een tuin. Het centrum beschikt tevens over een restaurant waar bewoners en cliënten van buiten het centrum gebruik van kunnen maken. Er is voor het gebouw ruime parkeergelegenheid.

Op de kaart