Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


HOSPICE EMMEN 'T HUIS VAN HEDEN

HOSPICE EMMEN 'T HUIS VAN HEDEN
Markeweg 1
7822GC EMMEN
Telefoon: 0591-651120
Email: info@hospice-emmen.nl

Info

Bijna iedereen die ernstig ziek is, wil thuis sterven. Als dat niet kan en als opname in een ziekenhuis of een andere instelling niet meer zinvol of gewenst is, dan biedt het hospice een uitstekend alternatief. Ernstig zieke mensen die binnenkort gaan sterven, kunnen in een hospice hun laatste weken en dagen doorbrengen.

Het hospice 't Huis van Heden in Emmen biedt plaats aan drie gasten. Iedere gast heeft een eigen kamer met ruime badkamer en toilet. De dagelijkse verzorging wordt gedaan door vrijwilligers, samen met familie, vrienden en kennissen. Voor de verpleegkundige en medische zorg wordt een beroep gedaan op de thuiszorg en de huisarts. Alle verzorging is erop gericht om het sterven zo vredig en natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Het hospice is zo opgezet dat het een ‘bijna-thuis’ is.

Verzorging
Het hospice biedt alle hulp die de gast anders thuis zou krijgen. De medische zorg is in handen van de huisarts. De professionele verpleging en verzorging wordt gedaan door de thuiszorg. Vrijwilligers zorgen voor de dagelijkse gang van zaken. Zo mogelijk doen ze dat samen met de familie en/of vrienden. Het gaat dan om afwassen, de was doen, koffie en thee zetten, boodschappen doen, enz. Het werk van de vrijwilligers is beperkt tot wat familie en vrienden thuis voor iemand kunnen en mogen doen. Net zo belangrijk als de verzorging, is het scheppen van een prettige en ontspannen sfeer. Ook voor een gesprek met iedereen die dat wil, is altijd voldoende tijd.

Iedere kamer heeft een eigen telefoon, tv en radio. Voor een prettig 'thuis-gevoel' kan de gast kleine meubelen, foto's en andere dierbare bezittingen meenemen.

Op de kaart