Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


LOGOPEDIEPRAKTIJK OOSTERWIJK

LOGOPEDIEPRAKTIJK OOSTERWIJK
Bentinckslaan 20A
7902GG HOOGEVEEN
Telefoon: 0528-746011
Email: info@oosterwijklogopedie.nl

Info

Logopediepraktijk Oosterwijk heeft twee locaties in het centrum van Hoogeveen. Beide locaties zijn voor iedereen goed bereikbaar en voorzien van voldoende gratis parkeergelegenheid en een lift.

Wanneer u bij de logopedist komt, wordt er eerst een intakegesprek met u gevoerd. Meestal is het nodig om een observatie of onderzoek uit te voeren, om de ernst van de problematiek vast te stellen. Bij de ene hulpvraag is een enkel onderzoek voldoende, bij de andere hulpvraag maakt u meerdere afspraken voor uitgebreid onderzoek.

Hierna geeft de logopedist u een therapieadvies. Dit houdt in dat u samen bespreekt wat de logopedist voor u kan betekenen en op welke manier u samen aan uw hulpvraag gaat werken. De logopedist stelt een concreet einddoel op, dat centraal staat tijdens de behandelperiode. U krijgt een globale indicatie van een tijdpad.

Tijdens de behandelperiode komt u wekelijks naar de praktijk (op medische indicatie komt de logopedist bij u aan huis) om gerichte oefeningen te doen. Soms doet u niet zozeer gerichte oefeningen, maar bespreekt u wekelijks wat het effect is van gegeven adviezen en/of handvatten. Vaak krijgt u een opdracht of oefening mee voor thuis, omdat u uiteindelijk het geleerde in de dagelijkse situatie wilt kunnen toepassen.

Wanneer het einddoel is behaald en u bent uitbehandeld, volgt er doorgaans nog een (halfjaarlijkse) controle, om te beoordelen of het effect van de logopedische therapie behouden is gebleven.

- Er wordt alleen gewerkt op afspraak;
- Een reguliere behandeling duurt maximaal 30 minuten met een frequentie van een- of tweemaal per week. In sommige situaties is het mogelijk om langere behandelingen in te plannen;

Op de kaart