Zoek een zorgaanbieder in uw regio!

( vul minimaal 1 van de 2 velden in! )


HOOGE HEEM WOON/ZORGCENTRUM HET

HOOGE HEEM WOON/ZORGCENTRUM HET
De Gast 4
9861BM GROOTEGAST
Telefoon: 0594-695800
Email:

Info

Het woonzorgcentrum Het Hooge Heem biedt zorg en servicediensten aan ouderen in de gemeente Grootegast en omgeving. Ouderen kunnen een breed scala aan diensten krijgen, variërend van maaltijdbezorging of lichte huishoudelijke hulp tot intensieve zorg/begeleiding.

Het verzorgingshuis zelf heeft een capaciteit van 77 plaatsen waarvan 9 in de vorm van een verpleegunit voor ouderen met psychogeriatrische problematiek. Daarnaast zijn er zeker 20 bewoners die ook verpleeghuiszorg ontvangen, maar niet in de verpleegunit wonen. Er bestaan mogelijkheden voor tijdelijke opname, dagbehandeling en dagverzorging. Vanuit Het Hooge Heem verzorgt Thuiszorg Groningen de ongeplande nachtzorg voor de gehele regio. Verder beheert de organisatie 16 zorgwoningen, die eigendom zijn van woningcorporatie Wold & Waard. Deze woningen worden, op basis van scheiden van wonen en zorg, verhuurd als alternatief voor opname in het verzorgingshuis. De zorg/serviceverlening aan ouderen uit de omgeving heeft als doel dat ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen.

Daarnaast biedt het gebouw onderdak aan verschillende eerstelijnsorganisaties zoals Centrum Jeugd en Gezin (CJG), logopedie, fysiotherapie en een huisartsenlab. Verder huisvest Het Hooge Heem een peuterspeelzaal en een consultatiebureau.

In Het Hooge Heem werken ruim 100 mensen. Het is een kleine stichting op algemene grondslag met een platte organisatiestructuur, gecontroleerd door een Raad van toezicht.

Het Hooge Heem werkt binnen de “Zorggroep Westerkwartier” nauw samen met de overige zorgaanbieders in het Westerkwartier, maar is een zelfstandige rechtspersoon. Dit onder het motto: “Groot is machtig, maar klein is prachtig”.

Op de kaart